• Italiaanse kwaliteitswijnen
  • Gratis thuis bezorgd vanaf 60,00 euro
  • vaste klantenkorting
  • Vrijdag proeven van 13.00 tot 18.00
  • 06-53935299
  • Italiaanse kwaliteitswijnen
  • Gratis thuis bezorgd vanaf 60,00 euro
  • vaste klantenkorting
  • Vrijdag proeven van 13.00 tot 18.00
  • 06-53935299

Cappuccino Cream - romige crème likeur met Cappuccino koffiesmaak - Bottega 50 cl.

Op voorraad
Levertijd: 4 dag(en)

Beschrijving


CAPPUCCINO

Cappuccino is een romige crème likeur, aangenaam zoet en met een matig alcoholgehalte, gekenmerkt door de onmiskenbare hints van melk en koffie.

Cappuccino is een drankje dat bestaat uit koffie en gestoomde opgeschuimde melk. In Italië, het land waar het het meest voorkomt, wordt het traditioneel 's ochtends, bij het ontbijt of daarna geconsumeerd, nooit tijdens de maaltijd. Historisch gezien wordt de uitvinding van deze beroemde Italiaanse drank toegeschreven aan de kapucijnervader Marco d'Aviano (1631-1699). Er wordt gezegd dat de monnik, toen hij in Wenen was, een café binnenging en, niet in staat om de koffie zo sterk te drinken, vroeg om iets om het te zoeten. Ze brachten hem wat melk en de vloeistof klaarde op en kreeg dezelfde kleur als het religieuze habijt. "Kapuziner!" riepen de plaatselijke beschermheren uit. Tijdens de achttiende eeuw verspreidde de drank zich vooral in Friuli Venezia Giulia en door het Oostenrijks-Hongaarse rijk. Aan het einde van dezelfde eeuw de mode voor de cappuccino had zich gericht op de handmatige bereiding van het melkschuim; maar pas aan het begin van de 20e eeuw, met de introductie van de eerste espressomachines op de markt, begon de drank zijn huidige vorm aan te nemen, dankzij de bereiding van het melkschuim door de stoomuitloop. Het is een excellentie van Made in Italy, meer verspreid zelfs dan espresso, juist omdat het zoeter is. Cappuccino Bottega wordt geproduceerd met melk uit de Alpen, die lang gekookt wordt met koffieselecties. Dit zijn fijne Arabica-variëteiten van Ethiopische oorsprong. Het Afrikaanse land, waarvan de morfologie wordt gekenmerkt door grillige bergen en uitgestrekte plateaus, wordt beschouwd als de bakermat van de koffie. De toevoeging van suiker geeft een vleugje uitgebalanceerde zoetheid aan de Cappuccino,


Organoleptische kenmerken:


Kleur en uiterlijk :
Melkachtige koffiekleur, met reflecties variërend van helderbruin tot hazelnoot

Geur :
Harmonische balans tussen koffie en melk, met geroosterde hints van ontbijtgranen, karamel, cacao, vanille en finale tonen van bloemen en gedroogd fruit

Smaak :
Boeiend, verleidelijk en overtuigend, de tonen van room vallen op in de mond, vergezeld van de matig bittere smaak en de evenwichtige zuurgraad van de koffie.


Servicetemperatuur : 3°C


Koppelingen

Dankzij het matige alcoholgehalte wordt hij vooral gewaardeerd als hij koud wordt geserveerd aan het einde van een maaltijd om de smaakpapillen te verwennen, bij de koffie of om ijs op basis van room compleet te maken. Tot slot kan het gebruikt worden als ingrediënt voor de bereiding van heerlijke cocktails