Caramel Cream - Zachte volle crème likeur met caramel en grappa - Bottega 50 cl.
Beschrijving
CARAMEL
Caramel Crème
Het is een romige likeur, aangenaam zoet en met een matig alcoholgehalte, gekenmerkt door een intens aroma van karamel. “Dulce de leche”, ook wel “melkjam” genoemd, is een typisch Zuid-Amerikaanse room bereid met melk en suiker. Volgens de legende is het per ongeluk ontstaan in Argentinië, in de 19e eeuw, toen een kok een pan met melk en suiker op het fornuis liet staan. Dezelfde ingrediënten, met verschillende verhoudingen en kooktijden, worden gebruikt om toffee te produceren, een Britse snoepsoort. Dulce de leche en toffee worden beide gekenmerkt door een typische aromaticiteit, zachtheid en romigheid. Dit zijn ook de belangrijkste kenmerken van onze Caramel, gemaakt met ingrediënten die zorgvuldig zijn geselecteerd om de aroma's van de traditionele zoetigheden die het inspireerden te reproduceren.
Organoleptische kenmerken :
Kleur en uiterlijk :
Lichtbruin.
Boeket :
Intens aroma van gekookte melk, typisch voor toffee.
Smaak :
Zacht, zoet, intens en aantrekkelijk, het streelt het gehemelte met een sterke smaak en doet denken aan zijn bouquet.
Serveertemperatuur : 3° C
Serveersuggesties:
Dankzij het matige alcoholgehalte is het bijzonder geschikt om het gehemelte te zoeten. Het is koud het lekkerst, niet alleen perfect na de maaltijd, maar ook op elk moment van de dag. Het wordt gebruikt als ingrediënt in cocktails en dankzij het vleugje alcohol is het ideaal bij panna cotta, koekjes of ijs.