• Italiaanse kwaliteitswijnen
  • Gratis thuis bezorgd vanaf 60,00 euro
  • vaste klantenkorting
  • Vrijdag proeven van 13.00 tot 18.00
  • 06-53935299
  • Italiaanse kwaliteitswijnen
  • Gratis thuis bezorgd vanaf 60,00 euro
  • vaste klantenkorting
  • Vrijdag proeven van 13.00 tot 18.00
  • 06-53935299

Panna Cotta Crème - zachte crème likeur met vanillesmaak - Bottega 50 cl.

Op voorraad
Levertijd: 4 dag(en)

Beschrijving

PANNACOTTA

Panna Cotta Crème

Panna Cotta Bottega is een romige likeur, aangenaam zoet en met een matig alcoholgehalte, gekenmerkt door de typische en karakteristieke geur van room en melk.

Panna cotta is een van de meest populaire en veelzijdige desserts uit de Italiaanse patisserietraditie, gekenmerkt door een extreem zachte textuur en een onzekere oorsprong. Sommigen zeggen dat het is uitgevonden in het gebied van Langhe door een dame van Hongaarse afkomst, anderen geloven dat het een lichtere versie is van Beierse cake, een typisch Frans gebakje, terwijl anderen denken dat het een voorouder is en een variant van "BiancoMangiare". , een Siciliaans snoepje in de oudheid meegebracht door de Arabische overheersing, waarin amandelmelk werd vervangen door koemelk. De meest betrouwbare hypothese is echter dat het een dessert van Piemontese oorsprong is, geboren aan het begin van de 20e eeuw. Panna Cotta Bottega wordt geproduceerd met dezelfde grondstoffen en dezelfde bereidingswijzen van deze woestijn. De crème, die uitsluitend wordt gemaakt met melk uit de Alpen, wordt lang gekookt met vanillebessen uit Madagaskar. Twee zijn dan ook de belangrijkste ingrediënten, met zorg geselecteerd en van hoge kwaliteit: de room gemaakt van melk van Alpenoorsprong, die onze room meer intensiteit en karakteristiek geeft, en de vanille uit Madagaskar, die opvalt door zijn karakteristieke smaak en door zijn rijke en ronde geur. De toevoeging van suiker geeft dit product een vleugje uitgebalanceerde zoetheid die de romigheid van de woestijn waarop het is geïnspireerd reproduceert.


Organoleptische kenmerken

Kleur en uiterlijk :
Roomwit

Boeket :
Delicate geur van room, met tonen van vanille en een geurig aroma van melk nasmaak

Smaak :
Zacht, omhullend en intrigerend, het streelt het gehemelte met zijn verfijnde smaak die doet denken aan de reuknoten

Serveertemperatuur: 3°C


Serveersuggesties

Dankzij het matige alcoholgehalte wordt hij vooral gewaardeerd als hij koud wordt geserveerd aan het einde van een maaltijd om het gehemelte te zoeten, bij seizoensfruit of bij romig ijs. Het kan een smakelijk ingrediënt zijn voor de bereiding van heerlijke cocktails