• Italiaanse kwaliteitswijnen
  • Gratis thuis bezorgd vanaf 60,00 euro
  • vaste klantenkorting
  • Vrijdag proeven van 13.00 tot 18.00
  • 06-53935299
  • Italiaanse kwaliteitswijnen
  • Gratis thuis bezorgd vanaf 60,00 euro
  • vaste klantenkorting
  • Vrijdag proeven van 13.00 tot 18.00
  • 06-53935299

Fragolino Rosso Party - Zoete mousserende zomer en feestwijn, doosvoordeel - Bottega 6 x 75 cl.

€ 55,50
-17%
€ 46,25
incl. btw, excl. levering
Productgegevensblad
Op voorraad
Levertijd: 4 dag(en)

Beschrijving

Normaal 9,25 per fles, doos 6 stuks 55,50

6 halen = 5 betalen, per doos van 6 flessen 46,25 (is per fles 7,71)


FRAGOLINO ROSSO PARTY

Gearomatiseerde schuimwijn

Fragolino is een drank op basis van wijn met een onmiskenbare fruitige aromaticiteit die doet denken aan geurige bosaardbeien. De gebruikte wijn is een blend van verschillende Italiaanse donkerrode druivensoorten zoal b.v. Sangiovese, Isabella, Ancellotta enz. Deze blend kan van jaar tot jaar verschillen afhankelijk van de kwaliteit en de beschikbaarheid van de druiven. Deze groeien op een bodem van diepe kleigronden met gemiddelde textuur, ideaal voor rode druiven omdat ze een sterkere kleur, meer reuksensaties, zachtheid en een lange levensduur geven. Dankzij het matige alcoholgehalte van 10 % en de aangename zoetheid is hij perfect voor elk moment van de dag en staat hij synoniem voor feest en vreugde.

De druiven worden handmatig geoogst, ontsteeld en in RVS gevinifieerd ( most en schillen blijven in contact) Na de fermentatie wordt de most zacht geperst en gescheiden van de schillen. Daarna vindt de 2e fermentatie plaats volgens de Martinotti methode in de autoclaaf (stoomsterilisator) met toevoeging van aarbeiensap en andere natuurlijke aroma's. Wanneer de suikers zijn omgevormd tot alcohol en de gisten koolstofdioxide hebben gevormd ( perlage) wordt het een week koud gestabiliseerd bij een temperatuur van -2 °C en tenslotte gefilterd en gebotteld.


Organoleptische kenmerken :


Kleur en uiterlijk
Briljante, levendige donkerrode sappige schuimwijn.

Boeket
Overwegend fruitig aroma, met intense tonen van wilde aardbeien.

Smaak
licht zoetzuur, fris, levendig en vooral fruitige smaak van bessen en van wilde aardbeien, herinnerend aan olfactorische sensaties (geurprikkels).


Serveertemperatuur

6-8°C


Serveersuggesties

Ideaal op elk moment van de dag, maar ook perfect als aperitief en als ingrediënt in cocktails. Hij past bijzonder goed bij desserts, gebak en fruit, vooral bij aardbeien. Dankzij zijn karakteristieke en onmiskenbare smaak roept het de vreugde van een feest op.


Alcoholpercentage

10 %


Aanbevolen glas

Schuimwijn glas of middelgroot wijnglas.