• Italiaanse kwaliteitswijnen
  • Gratis thuis bezorgd vanaf 60,00 euro
  • vaste klantenkorting
  • Vrijdag proeven van 13.00 tot 18.00
  • 06-53935299
  • Italiaanse kwaliteitswijnen
  • Gratis thuis bezorgd vanaf 60,00 euro
  • vaste klantenkorting
  • Vrijdag proeven van 13.00 tot 18.00
  • 06-53935299

Spaghetti - 500 gram- Pasta Semola di Grano Duro, griesmeelpasta van Toscaanse durumtarwe.

Op voorraad
Levertijd: 4 dag(en)

Beschrijving

Spaghetti - Pasta di Semola di Grano Duro

Pasta van 100% Toscaanse durumtarwe; gedroogd bij lage temperatuur, om alle nutritionele eigenschappen van de tarwe volledig te behouden. De pasta is brons getrokken om het een ruwe en poreuze textuur te geven die de kwaliteit verbetert.

Ingrediënten
griesmeel van harde tarwe, water

Voedingswaarde per 100g
energiewaarde: 343kcal/1455kj
vetten: 0,4g
koolhydraten: 71g
suikers: 3,3g
eiwitten: 12,2g
zout: 0g


EEN 100 JAAR LANGE GESCHIEDENIS

De familie Chelucci produceert sinds 1912 op ambachtelijke wijze pasta; het bedrijf, opgericht door grootvader Edoardo, is nog steeds gevestigd in de historische fabriek in Piteccio, vlakbij een bron van extreem zuiver water in het landschap van de heuvels van Pistoia.
De oorsprong gaat terug tot het begin van de twintigste eeuw, in 1912 vond het bedrijf zijn historische hoofdkantoor, gelegen nabij de waterbron in het dorp Piteccio, op de heuvels van Pistoia, waar het nog steeds is gevestigd. Het gebouw huisvestte oorspronkelijk een kleine papierfabriek, werd vervolgens door een zekere Gualtierotti omgevormd tot een wolfabriek en ten slotte tot een pastafabriek. In 1912 namen de gebroeders Chelucci, Edoardo en Terzo, het bedrijf over en breidden het uit.

Na de Tweede Wereldoorlog, die de familie Chelucci dwong de productie stop te zetten en Piteccio als ontheemd in Florence achter te laten, keerden de Chelucci's terug naar het bedrijf, heractiveerden de productie en waren een van de eerste bedrijven in de regio Pistoia die de zaken hervatten.
In de jaren zeventig besloot Edoardo's neef, Giuseppe, ook om zich bij het bedrijf aan te sluiten, net zoals zijn vader Renato had gedaan, en hij staat nog steeds aan het roer: sindsdien is de expansie naar buitenlandse markten begonnen.
Tegenwoordig is Chelucci-pasta een Made in Italy-excellentie die in heel Italië wordt verkocht en over de hele wereld wordt geëxporteerd.
De pastafabriek exporteert naar Duitsland, Nederland, Frankrijk, Spanje en Groot-Brittannië, waar Chelucci-pasta bijzonder gewaardeerd wordt. In de loop van de tijd is de markt verder uitgebreid, met de toevoeging van Australië en Tsjechië.